feb 24, 2017

Nová dimenzia decentralizovaného napájania

Inovatívny prístroj s kombinačným obvodom Emparro67 Hybrid je multitalent s mnohými silnými stránkami: Nielenže premiestňuje napájanie zo skriňového rozvádzača do priemyselného poľa, ale prostredníctvom dvoch integrovaných kanálov s dvomi integrovanými kanálmi na monitorovanie zaťažovacieho obvodu s napätím 24 V DC kontroluje prúdy, čím zabezpečuje vysokú prevádzkovú bezpečnosť. Rozhranie IO Link umožňuje rozsiahlu a transparentnú komunikáciu.

Impulzné napájacie zdroje prístroja Emparro67 s krytím IP67 plne zaliate do robustného kovového krytu ohurujú svojou energetickou účinnosťou- prenáša sa až 93,8 % použitej energie. Veľká výhoda tohto decentralizovaného riešenia: Zmena napätia z 230 V AC na 24 V DC sa už nevykonáva v skriňovom rozvádzači, ale priamo v spotrebiči. Straty vo vedeniach sa tak znížia na minimum. Môžu byť navrhnuté skriňové rozvádzače menších rozmerov a z niektorých aplikácií sa môžu úplne vynechať.

Prístroj s kombinačným obvodom Emparro67 Hybrid má 2 integrované kanály Mico na elektronické monitorovanie prúdu, napr. samostatných častí zariadenia, snímačov, ovládačov alebo - a to je mimoriadne zaujímavé - modulov priemyselnej zbernice. Dá sa tak samostatne monitorovať nielen napájanie snímačov a modulov, ale aj ovládačov pripojených systémov priemyselných zberníc. To zabezpečuje maximálnu prevádzkovú bezpečnosť. Kanály Mico na monitorovanie dvoch zaťažovacích obvodov s napätím 24 V DC sa dajú nastaviť na rôzne prúdové hodnoty. Postup spínania sa riadi zásadou "čo najneskôr ako sa dá, ale hneď ako je potrebné".

Emparro67 Hybrid má rozhranie IO Link (pripojenie M12) a ako zariadenie dokáže komunikovať s nadradeným hlavným rozhraním IO Link. Emparro67 Hybrid sa vďaka tomu dá používať v zosieťovaných inteligentných aplikáciách. Ako konkrétny príklad môže poslúžiť monitorovanie životnosti zariadenia. Spoločnosti pôsobiace v oblasti výroby zariadení a strojárenstva môžu tieto funkcie prediktívnej údržby používať na vývoj nových obchodných modelov.