sep 27, 2016

Malý diel s veľkým využitím

Rozhrania predného panelu Modlink MSDD od Murrelektronik umožňujú prevádzkovateľom zariadení jednoduchý a bezpečný prístup k riadeniu bez potreby otvárania dverí skriňového rozvádzača.

Mnoho zásuviek a dátových konektorov špecifických pre príslušnú krajinu sa postará o vysokú flexibilitu a rozsiahle schválenia umožňujú používanie na celom svete.

Softvér riadenia sa musí často upravovať pre aktuálne procesy. Na to sa musí pripojiť k notebooku alebo diagnostickému prístroju. To sa často dá vykonať len pri otvorených dverách skriňového rozvádzača a niečo také stojí čas a peniaze. Ak je treba vykonávať zmeny počas prevádzky, servisní technici sa často uchyľujú k tzv. "lietajúcim zapojeniam". Tie sú samozrejmé náchylné na chyby a predstavujú iba núdzové riešenie.

S rozhraním predného panelu Modlink MSDD tomu môžete predísť. Modlink MSDD predstavuje modulárny systém. Ten sa skladá zo štandardizovaného jednoduchého alebo dvojitého kovového alebo plastového rámčeka, ktorý sa integruje do skrine rozvádzača. Doň sa dá zasunúť vyše 170 rôznych vložiek so zásuvkami a dátovými rozhraniami pre jednotlivé krajiny (napríklad SUB-D, RJ45 alebo USB). Je jedno, či ste v Číne, Kanade, Francúzsku alebo v nejakej inej krajine - Murrelektronik má správne riešenie!

Táto rozmanitosť poskytuje vyše 100 000 kombinačných možností. Vo všetkých jednoduchých rámčekoch je miesto minimálne na zásuvku a dátovú komunikáciu pre danú krajinu. Ak na aplikáciu potrebujete viac zásuviek a rozhraní, potrebné miesto ponúka dvojitý rámček. Vysoký typ ochrany IP 65 zariadenia Modlink MSDD zabezpečuje, že rozhrania predného panelu sa dajú používať aj v sťažených prostrediach. Dodržiavanie požiadaviek EMK majú na starosti tieniace plechy EMK.

Podľa požiadaviek normy musia byť v priemyselnom prostredí zásuvky do 20 A istené s prúdovými chráničmi (RCD). Do zariadenia Modlink MSDD sa preto dá integrovať bežne dostupný 2-pólový ochranný vypínač. Po poruche sa ochranný vypínač jednoducho vráti do pôvodnej polohy. Pre dátovú komunikáciu sa táto aplikácia dá podľa potreby vybaviť s prípojkou USB A alebo RJ45. Vznikne tak kompletné programovacie rozhranie vrátane istenej prúdovej prípojky. Toto riešenie patrí na trhu medzi jedinečné.

Pre medzinárodné používanie sú dôležité schválenia. Rozhrania predného panelu Modlink MSDD s dvojzubovým zámkom, ktorý najlepšie poznáte zo skriňových rozvádzačov, sú certifikované spoločnosťou UL podľa podmienok cURus. Povoleniu pre vložky sa hovorí schválenie konštrukcie a vložky novej konfigurácie sú tým pádom okamžite schválené podľa cURus.

Stiahnutia